Idylidyl

www.idylidyl.dk

mandag

26

december 2016

0

COMMENTS

Mad ud af huset

Written by , Posted in Blog

REKLAME

image

Idylidyl.dk Ballingvej 83,Hem 7800 Skive tlf: 61771817
Mail: idylidyl.dk@gmail.com

Mit lille landkøkken danner rammen om en mindre fødevarevirksomhed, hvor jeg tilbyder lækre brunch, tapas, salat og kagebuffeter, samt andre lette anretninger ud af huset.
Maden jeg laver bliver lavet fra bunden, af gode og så ofte som muligt lokale råvarer.

Jeg leverer i Skive og omegn for 125kr. Ved levering uden for Skive, spørg for pris.
Da jeg er alene i firmaet, tages der forbehold for fuldt bookede dage og ferie.

Følg med på både Instagram og Facebook – søg efter profil @idylidyl.dk

Tapasfad.

3 forskellige Thise oste
Forskellige spegepølser
Skinke
Oliventapenade
Pesto
Humus
Oliven
Sticks med melon og parmaskinke
Sticks med italiensk inspireret pølse, Cornichon og syltede rødløg
Friskbagt brød & Rugbrøds chips

Pr mand 150kr

Tapasfad laves også i takeawayboks, og som portionsanretning.

image

Tapas buffet.

Røget skinke med frittata
Rørt laks
Chili marinerede rejer med hjemmelavet aioli
Sticks med chili spegepølse, syltet rødløg, ost
Sticks med melon, ruccola og parmaskinke
Blåost med valnød
Vesterhavsost i stænger
Tomatsalat
Friskbagt brød og ristede bruschetta

Minimum 4 personer

Pr. Person 169kr

image

Buffet 1.

Varmrøget laks med parmesan og pinjekerner
Små tærter med porre
Kyllingesalat med feta, bacon og pesto
Krydrede frikadeller
Pastasalat
Råsyltede rødløg
Hjemmelavet dressing
Friskbagt brød

Minimum 10 pers

Pr. person 169kr

Buffet 2.

Butterdejsbrød med parmaskinke, karamelliserede løg og ost

Butterdejsbrød med laks, spinat og ost

Grønsalat med quinoa og ovnbagte cherrytomater

Syltede rødløg

Dressing

Pr. Person 129kr

image

Brunch.

Porretærte
Leverpostej med bløde løg, champignon og bacon ( varm selv)
Glas med skyr og hjemmelavet granola
2 forskellig slags pålæg
Syltede rødløg
Ostefad med 3 thise oste
Marmelade
Rugbrød
Friskbagte boller
Tomatsalat
Melon med Parma

Minimum 8 pers.

139kr pr mand

image

Tilkøb:

Mini pandekager stak af 3 stk 15kr
Ristede pølsestykker ( varm selv ) 10kr pr. Kuvert
Frittata 5kr pr stk
Kanelkrans 10kr pr kuvert
Pesto 200 g 45kr
Humus 200 g 45kr
Oliventapenade 200g 45kr
Tomattapenade 200g 45kr
Fetacreme 150g 45kr
Salat til tapasmenu eller buffet 15kr pr kuvert
Pastasalat til tapasmenu eller buffet 20kr pr kuvert
image

Søde sager:

Mini cupcakes med topping 10kr stk
Cupcakes med topping 25kr
Macarons 10kr stk
Mini hindbærsnitter 10kr stk
Kyskager 5kr stk
Mini træstammer 10kr stk
Brydebrød med 30 boller og drys 145kr
Fødselsdagsboller 4kr stk
Creme brûlée i portionsglas 25kr
( minimum 4 stk)
Cheesecake i portionsglas 30Kr
( minimum 4 stk )

Ved bestilling af kager er minimumsbestilling 15 stk

image

Børnefødselsdag.

Pr barn:

2 pølsehorn
1 stak pandekager
1 Skive rugbrød
1 smøreost
2 skiver spegepølse
Frisk frugt
Grøntsagsstænger
Pastasalat

Minimum 10 kuverter

65kr pr kuvert

Har du specielle ønsker til menu, ændringer tilføjelser m.m er dette også en mulighed :)

image

image

image

image

image

image

onsdag

23

december 2015

2

COMMENTS

Parmesankiks.

Written by , Posted in Blog, Skønne måltider

image

Lige en hurtig opskrift på nemme parmesankiks der måske kan bruges til en omgang ” lad julefreden sænke sig” hyggesnack :)

Spis dem som de er, eller sammen med pesto, hummus eller måske en god ost.

125g mel
100 g fint revet parmesanost
1/2 tsk bagepulver
Et lille drys salt og cayennepeber
125g koldt smør i tern

Bland de tørre ingredienser godt sammen, og kør det hele sammen på en røremaskine, eller ælt det sammen i hånden.

Rul dejen til en lang pølse og kom den i køleskabet natten over ( eller kom den i fryseren i et par timer)

Skær skiver af ca 1/2 cm tykkelse og bag dem ved 180 grader i 5-7 min.

God appetit og rigtig god jul til alle der læser med :)

onsdag

16

december 2015

0

COMMENTS

Havregrynskugler med dadler.

Written by , Posted in Søde sager

image

Et af de mest populære indlæg på bloggen lige nu er disse Havregrynskugler lavet på bla. dadler og mandler.
Så hvis ikke du er én af de mange der allerede har opdaget opskriften, får du den her:)

En nem og sund snack..

15 dadler – jeg har brugt de økologiske fra Netto
1 dl kokosmel
1 dl havregryn
1 dl mandler
1 spsk usødet cacao pulver
1 tsk vanilje
Vand til at samle dejen

Blend dadler, kokos, havregryn og mandler.
Rør cacaopulver og vanilje i massen.
Tilsæt lidt vand, og saml dejen.
Rul ud i 2 pølser, og skær i passende stykker.
Trilles i kokos.

onsdag

2

december 2015

0

COMMENTS

Pebernødder.

Written by , Posted in Blog

image

I dag får I endnu én af de første opskrifter der kom på bloggen. Opskriften fortjener uden tvivl en gentagelse, for det er efter min mening verdens bedste pebernødder :)

250 g blød smør
2 dl sukker
1 spsk sirup
1 æg
1 tsk kanel
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kardemomme
7 dl hvedemel
2 tsk natron

Bland smør og sukker godt sammen og tilsæt sirup,æg og krydderier. Bland mel og natron, og rør det sammen med dejen.

Formes til små pebernødder og bages ca 5 min ved 175 grader

søndag

29

november 2015

0

COMMENTS

Peberkager.

Written by , Posted in Søde sager

image

Et af de første indlæg på bloggen tilbage i oktober 2013 er stadig et hit herhjemme, og måske en ide til 1. Søndag i advent hygge:)

29 okt 2013:

I weekenden bagte Vi peberkager. Drengene sad i over 2 timer og legede med dej,udstikkere og andre redskaber. Skønt at fange deres opmærksomhed med andet end diverse spillemaskiner.

Det blev til over 100 fine peberkager:) Nogle af dem blev pyntet med Royal icing ( past. Æggehvide og flormelis) og fik påsat et fint lille glansbillede. De skal hænge og pynte op til jul og senere på juletræet. Andre blev pyntet med Royal icing , krymmel og glimmer, og nogle blev bare spist;)

Peberkager.

1 1/2 dl lys sirup
175 g brun farin
200 g smør
600g hvedemel
1 tsk allehånde
1 tsk stødt kanel
1/2 tsk kværnet peber
1/2 tsk stødt ingefær
1 1/2 tsk natron opløst i 1 1/2 tsk vand
1 æg

-Smelt sirup og brunfarin, tag gryden af varmen, tilsæt smør og lad det køle af.
-Bland mel og krydderier sammen i en skål og rør natron og vand sammen i en kop.
-Slå ægget ud og pisk det.
-Bland det hele sammen i skålen med mel og ælt dejen jævn og smidig. Lad dejen stå et par timer i køleskab før brug.
Rul dejen tyndt ud og udstik.

peberkagerne bages i ca 5-6 min ved 200 grader på anden nederste rille.

Royal icing.
1 bæger past. Æggehvider og Flormelis piskes sammen til det har den ønskede konsistens.

mandag

23

november 2015

0

COMMENTS

Åbningstider i skurvognen.

Written by , Posted in Blog, Grønvang

image

Der er åbent i skurvognen søndag d.29/11 og søndag d. 6/12 fra 10-15.
Tag det varme tøj på, og børnene med til landlighygge og en god gang julestemning.
Vi griller S’mores over bål, og der kan købes popcorn og varm cacao med skumfiduser.
I skurvognen finder du blandt andet franske loppefund og skønne nye varer fra Ib Laursen og time2bath.

Håber vi ses ❤️

image

image

image

image

søndag

8

november 2015

0

COMMENTS

torsdag

29

oktober 2015

0

COMMENTS

Lidt at lune sig på.

Written by , Posted in Søde sager

image

Dagene er blevet kortere og mørket trænger sig på, men det gør mig ikke så meget.
Nu er det nemlig blevet tid til at hygge lidt ekstra – og for alvor glæde sig til jul:)

Varm chokolade med skumfiduser er et stort hit herhjemme når der skal hygges, og er den lavet på en god mørk chokolade smager den bare bedst.

Når jeg bruger mørk chokolade i bagværk m.m gemmer jeg altid resterne og bruger det til varm chokolade. Denne gang har jeg smeltet og tempereret chokoladen og støbt fine hjerter.

Til et krus varm chokolade har jeg brugt:

2 chokolade hjerter
Kogt letmælk
Skumfiduser efter smag;)

image

Og så er det forresten lige nu at hortensia ( i hvertfald i min have) er klar til at blive plukket ind, så de holder form og farve helt til foråret.
Bind dem til en krans, sæt dem i vaser eller pynt med dem i kurve.

torsdag

15

oktober 2015

0

COMMENTS

En alsidig opskrift.

Written by , Posted in Blog

image

Når jeg bager bruger jeg ofte den samme opskrift til mere end en slags brød.
Opskriften her bruger jeg til både boller, flütes, pitabrød, pizzasnegle, grissini m.m

I dag blev det dog kun til boller og flütes.

image

Jeg tog 1/3 del af dejen fra til flütes, og blandende det med friskhakket rosmarin.

Ca 16 boller og 2 flütes.

50 g smeltet smør
6 dl mælk
50 g gær
100 g fuldkorns ølandshvede eller anden fuldkornshvedemel
5-10 g salt
Ca 700 g hvedemel

Frisk rosmarin til flütes – ca 1 spsk

Smelt smør i en gryde, og lun vandet deri.
Opløs gæren i væsken og tilsæt ølandshvede og salt.
Kom hvedemelet ved lidt ad gangen, og ælt dejen rigtig godt sammen. Jeg bruger røremaskinen, og ælter på høj hastighed i min. 5 min. Dejen skal været let klisteret, men ikke så klistret at bollerne falder sammen. Stil dejen til hævning i en times tid.

Slå dejen ned og tag 1/3 fra til flütes.
Form bollerne og lad dem efterhæve 30-45 min.
Bollerne bages ved 200 grader i ca 10 min

Ælt det friske og hakkede rosmarin i resten af dejen, og form 2 lange flütes.

Skær en rids i flütsene inden de bages ved 250 grader i ca 10-12 min
Serveres evt med hjemmelavet hvidløgssmør og humus til :)

God fornøjelse:)

tirsdag

13

oktober 2015

0

COMMENTS

Gammeldags æblekage.

Written by , Posted in Blog

image

På vores ialt 7 æbletræer har vi i år kun fået 1 sølle æble, og hvor er det altså bare trist når man plejer at udnytte næsten hvert et æble.
Vi var derfor forbi en lokal æbleplantage i weekenden, og vi har nu fået fyldt “lageret” med både spise og madæbler.
Vejret var skønt, og børnene hyggede sig med at plukke æblerne.

image

image

Madæbler kan ikke holde sig så længe, så de første er allerede brugt til en portion Gammeldags æblekage.

image

Opskriften passer til ca. 6 personer.

1 kg rensede Gråsten æbler i både
1 dl vand
Korn fra 1 vaniljestang blandet med 1 spsk sukker

1/2 dl fløde pisket til skum

10-15 makroner

Kom æbler, vand og vanilje-sukker plus den “tomme” vaniljestang i en gryde, og kog det ved svag varme til æblerne er møre.
Lad mosen køle helt af.
Pisk fløden til skum, og knus makronerne.
Kom et lag knuste makroner på den afkølede mos og top med flødeskum.
æblekagen bliver bedst hvis den får lov til at stå og trække et par timer inden servering.

image

God fornøjelse:)

tirsdag

6

oktober 2015

3

COMMENTS

Fyldte chokolader med karamel.

Written by , Posted in Blog, Søde sager

image

Vi var i sidste uge på ferie i Frankrig, og med mig hjem havde jeg blandt meget andet endnu en chokoladeform til samlingen:)

Chokoladeformen blev afprøvet i går, og det kom der dette resultat ud af :

image

Chokoladerne er fyldt med karamel, og pyntet med hvid chokolade og lakridspulver.

“Opskriften” på karamel til fyldte chokolader er meget enkelt, og måske kender du den allerede:

1 dåse kondenseretmælk koges i gryde i ca 3 timer – gryden skal være dækket af vand hele tiden da dåsen ellers kan risikere at sprænge.
Køl dåsen helt ned inden der åbnes.

Når der laves fyldte chokolader, fyldes formen først helt op med tempereret og smeltet chokolade. Bank formen i bordet et par gange så eventuelle luftbobler forsvinder.
Hæld det overskydende chokolade ud af formen igen, og skrab overfladen ren for chokolade.
Stil formen på køl indtil chokoladen er stivnet.
Fyld karamellen i, men undlad at fylde helt op til kanten.
– Kom det resterende chokolade i formen, og skrab det overskydende chokolade af.
Stil på køl og glæd dig til det færdige resultat:)

Bruger du en chokoladeform af silikone, kan du forsigtigt trykke chokoladestykkerne ud, bruger du derimod en chokoladeform i hård plastik, bankes den mod bordet nogle gange til chokoladerne løsner sig.

God fornøjelse..

mandag

5

oktober 2015

0

COMMENTS

Hjemmelavede flødeboller.

Written by , Posted in Blog

image

Hjemmelavede flødeboller smager altså bare bedst, og så er de tilmed nemme at lave..

Ca.25 små flødeboller.

225 g sukker
1/2 dl vand
75 g glukose ( pulver)
1/2 vaniljestang
100 g pasteuriserede æggehvider
1 spsk sukker blandet med vaniljekornene

25 flødebollebunde – Lav dem enten selv af ren marcipan, stukket ud og bagt i ovnen ved 180g i ca 5 min, eller køb dem færdig lavet.

Vand, sukker, glukose, og vaniljestangen uden korn koges til 116-117 grader

Pisk æggehviderne stive, og pisk derefter sukker blandet med vaniljekorn deri.
Hæld sukkerlagen i hviderne i en tynd stråle under konstant piskning og pisk videre i ca 8-10 min. Massen skal danne toppe, som ikke flader ud.

Sprøjt flødebolleskummet på flødebollebundene, og lad dem stivne i ca 1 time.

Smelt ca 450 g god mørk chokolade over vandbad, og dyp flødebollerne deri.

Jeg har drysset flødebollerne med kokos, guldstøv/lakridspulver og hasselnøddekrokant. Flødebollerne kan holde ca 5 dage i køleskab

onsdag

26

august 2015

0

COMMENTS

En ny hverdag.

Written by , Posted in Blog, Skønne retter

image
Før sommerferien sagde jeg mit job op, og D. 11 September 2015 bliver min sidste arbejdsdag som dagplejer.
Nu venter der en ny og spændende hverdag for både min familie og jeg.

For mine børn kommer det til at betyde mindre tid i institution og dermed mere tid til nærvær og hygge. Og jeg kommer til at arbejde med nogle af de ting jeg allerbedst kan lide at lave..

Min nye hverdag kommer bla. til at foregå i to skønne butikker.

Den ene er www.hollysdollroom.dk i Skive: Min absolut favorit butik nr 1 når det kommer til modetøj. Hollysdollroom forhandler de lækreste danske og udenlandske designmærker såsom Ganni, heartmade, lala Berlin m.fl Udover tøj forhandler Hollysdollroom også hudplejeprodukter fra Tromborg og smykker fra bla.Pernille Corydon

Den anden butik er Tingfinderiet i Krejbjerg.
Tingfinderiet er en fantastisk og 800 m2 stor livstilsbutik, med loppefund fra bla. Frankrig, Sverige og Tyskland.
Butikken er delt fint og overskueligt ind i forskellige stilarter, og du finder alt fra retro, antik og industrieldesign, til fransklandstil, romantik og meget andet.

Udover mine to nye jobs, starter jeg stille og roligt som selvstændig igen, og jeg arbejder i øjeblikket på at leje mig ind i et industrikøkken så min store passion for mad også bliver en del af hverdagen.

image

Bloggen har de sidste mange måneder stået stille, for mit hovede har været fyldt med tanker om fremtiden og min arbejdssituation. Så overskudet til at lave opskrifter og tage billeder har ikke været der.. alt det håber jeg at kunne råde bod på nu:)

Jeg glæder mig rigtig meget til min nye hverdag, selvom det bliver en sorgens dag når jeg skal sige farvel til mine dejlige dagplejebørn og deres familier ❤️

image

Billederne er fra en barnedåbsbrunch som jeg lavede til en sød familie i weekenden.

God aften.

tirsdag

16

juni 2015

0

COMMENTS

Åben hos Idylidyl..

Written by , Posted in Blog, Grønvang

image

På søndag d.21 Juni holder Idylidyl.dk åben i skurvognen fra 10-15.
Adressen er ” Grønvang ” Ballingvej 83, Hem 7800 Skive.
“Nye” loppefund fra Frankrig og Tyskland er sat på hylderne, og der serveres gratis kaffe og kage.

image

Stort offwhite fad 175kr

image

Grønne franske sylteglas 150kr pr stk

image

Franske knive 40kr pr.stk

image

Stor fransk kurv 175kr

Som noget nyt, holder Idylidyl.dk åbent den første søndag i hver måned med start fra August.

Håber vi ses.. :)

mandag

15

juni 2015

0

COMMENTS

Humus og rosmarin-lavendel brød.

Written by , Posted in Blog, Gode brød, Skønne måltider

image

Elsker duften, og ikke mindst smagen af både lavendel, rosmarin, timian og hvidløg. Og så elsker jeg at udnytte alt det der gemmer sig lige udenfor i min have.

Jeg har lavet en cremet hummus, med en krydderurteolie, dertil har jeg bagt et lækker sprødt rosmarin-lavendel brød. Mere behøver man ikke til hyggelig stund med vennerne.. Og dog, et iskoldt glas rosé sætter prikken over i-et..

image

Humus:

250g kikærter

1 fed hvidløg
Salt og peber
2 spsk græsk yoghurt
1 spsk olivenolie

Aftenen før du vil lave din hummus ligger du kikærter i koldt vand. De skal stå i blød i 10-12 timer.
Kog kikærterne i rent vand i ca 35 min. Gem lidt af kogevandet til at fortynde med.

Blend kikærterne til en jævn masse, og fortynd undervejs med kogevandet til du opnår den ønskede konsistens.

Rør hvidløg og olivenolien i, smag til med salt og peber.

Krydderurteolie:

1 1/2 dl oliven olie

1 spsk frisk timian
1 lille fed hvidløg
3 små toppe frisk rosmarin
Salt og peber

Bland det hele sammen, og det trække nogle timer før brug.

image

Rosmarin-lavendel brød:

3 dl vand
25 g gær
1 dl græsk yoghurt
1 1/2 tsk salt
1/2 dl olivenolie
400 g hvedemel

8-10 lavendel toppe
5 toppe rosmarin

Opløs gæren i vandet, og tilsæt græsk yoghurt, salt og olivenolie. Kom melet ved, og alt det til dejen er fin og blank. Jeg æltede i 10 min på røremaskine.

Lad dejen hæve en time, og form den herefter til et brød.

Brødet skal efterhæve i ca 45 min.
Pensel med græsk youghurt og drys med lidt havsalt og bag det i ovnen i ca. 20 min ved 250 grader varmluft

image

http://www.findsmiley.dk/da-DK/Searching/DetailsView.htm?virk=635140 http://www.findsmiley.dk/da-DK/Searching/DetailsView.htm?virk=635140
http://www.findsmiley.dk/da-DK/Searching/DetailsView.htm?virk=635140