Hvidløgs pull apart brød..
Written by Stine Stærdahl, Posted in Blog
Hvidløgs pull apart brød.
8 dl vand
50 g gær
1/2 dl olivenolie
1 1/2 tsk salt
2 tsk hvidløgspulver
2 spsk blandede krydderier
Ca 1 kg hvedemel
Opløs gæren i vandet, og tilsæt olivenolie, salt, hvidløgspulver og krydderier.
Kom melet ved lidt ad gangen, dejen må godt være lidt klistret.
Stilles til hævning et lunt sted i 1 time inden dejen formes til små boller, i lidt forskellige størrelser. Lav imens smørblandingen.
Smørblanding:
100 g smør
2 fed hvidløg
1 spsk blandede krydderier
1/2 tsk salt
Lidt peber
Smelt smøret, og kom resten af ingredienserne ved.
Dyp bollerne i smørblandingen inden de ligges i et ildfast smurt fad, tærteform eller andet.
Lad brødet efterhæve i ca 1/2 time. Pensel brødet med æg inden det bages i ca 15 min ved 200 grader.
Dejen kan også rulles ud, som til en roulade. Smør smørblandingen på dejen, og rul sammen. Skær ca 1 cm tykke hvidløgssnegle..
Wow det er da lige skrevet på to-try-listen….
Muuums 😀
Det lyder godt Låvise:) Rigtig god fornøjelse..
Dejlig dag til dig:-)