Idylidyl

www.idylidyl.dk

lørdag

14

juni 2014

3

COMMENTS

Hyldeblomstsaft.

Written by , Posted in Blog

Opskriften her er fra den første af Jeanne D’ arc livings skønne kogebøger “de bedste opskrifter” Indlægget er på ingen måde sponsoreret.

image

30 store eller 50 små skærme hyldeblomster
3 citroner i skiver ( jeg brugte økologiske citroner)
50 g citronsyre
1 kg sukker ( jeg brugte rørsukker)
500 g brun farin
3 liter kogt vand
Evt . Atamon til at skylle flasker i.

Pluk hyldeblomsteskærmene i tørvejr, og ryst dem godt. Undlad at skylle dem.
Læg skærmene lagvis i en skål med citroner, citronsyre, brun farin og rørsukker. Hæld det kogende vand over.
Lad blandingen stå i køleskabet i 3-4 dage, og hæld det derefter igennem en finmasket si.

Jeg frøs med det samme den koncentrerede saft ned i fryseposer – 2 dl pr pose, og brugte derfor ingen atamon.
At saften er frosset ned i poser, gør det nemt lige at tage en pose op og lave en kande iskold hyldeblomstsaft.
Saften er også god i danskvand, champagne og til at marinere jordbær i.

image

God weekend til jer alle:)

3 Comments

  1. Marie Rosenlund

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

http://www.findsmiley.dk/da-DK/Searching/DetailsView.htm?virk=635140 http://www.findsmiley.dk/da-DK/Searching/DetailsView.htm?virk=635140