Idylidyl

www.idylidyl.dk

mandag

3

marts 2014

0

COMMENTS

Kanelkrans.

Written by , Posted in Blog

Da jeg bagte fastelavnsboller i går, lavede jeg en kanelkrans ud af det halve af dejen. Den blev fantastisk lækker svampet og helt sprød i bunden. Det er ikke sidste gang jeg bager den.

image
Jeg har halveret opskriften fra fastelavnsbollerne så den passer til 1 krans.

75 g smør
1 dl mælk
1/2 dl kærnemælk
50 g gær
1 1/2 spsk sukker
1 tsk kardemomme
Et lille drys salt
150 g ølandshvede
125 g speltmel

Smelt smøret, og hæld det i mælken. Opløs gæren heri.
Tilsæt sukker,kardemomme og salt, og rør til det er opløst.
Kom begge meltyper ved, og ælt det grundigt.
Lad dejen hæve tildækket i 45 min.

Fyld:

100 g blødt smør
60 g sukker
3 tsk kanel

Rul dejen ud til en firkant, og smør fyldet på. Rul dejen sammen som en roulade på den lange led.
Flæk rullen på langs, og sno den. Saml enderne og lad kransen hæve i 20 min.

image

image
Pensles med æg, og bages ved 200 grader i ca 15 min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

http://www.findsmiley.dk/da-DK/Searching/DetailsView.htm?virk=635140 http://www.findsmiley.dk/da-DK/Searching/DetailsView.htm?virk=635140