Idylidyl

www.idylidyl.dk

mandag

23

december 2013

0

COMMENTS

Lille juleaften..

Written by , Posted in Blog, Gode brød, Grønvang

Nu kan vi snart ikke vente længere.. Godt vi kun skal sove en gang mere! Gustav og Marius glæder sig, og har store forventninger til i morgen.
Vi skal holde jul herhjemme, og jeg glæder mig til at lave skøn julemad hele dagen.

Vi har ikke nogle specielle traditioner hvad der angår mad lillejuleaften, så vi har her til aften hygget os med chilisuppe og lækkert tilbehør.

Opskriften på suppen er fundet på nettet, og hedder chilisuppe med oksekød. Den er virkelig lækkert og tilpas hot;)
Af tilbehør fik vi pesto, soltørrede cherrytomater i olie, frisk revet parmesan, oliven, dadler og hjemmelavet krydret brød og grissinistænger.

image
Opskrift på brød og grissini kommer her:

4 dl vand
50 g gær
1 dl kærnemælk
10 g salt
2 spsk olie
200 g ølandshvede ( jeg har brugt det fra Falslevgård)
350 g hvedemel

Opløs gæren i vandet, og hæld kærnemælken ved. Tilsæt olie og salt og kom melet i. Æltes i ca 5 min på lav hastighed på røremaskine eller i hånden.

Lad dejen hæve i en times tid.

Tag en klump dej fra og rul den fladt ud til en rektangel. Smør med olivenolie og drys med havsalt og krydderier, jeg har brugt en græsk krydderi blanding.
Skær i tynde strimler med en pizzaskærer og fordel strimlerne på bagepapir, lad dem hæve i 15 min og bag dem i ca 10 min ved 200 grader.

Del resten af dejen i to stykker og del hvert stykke i 3 pølser, flet til brød.
Brødene skal efterhæve i 30 min og pensles derefter med pisket æg tilsat lidt med mælk, og drysses med havsalt og krydderier ( jeg har også her brugt en græsk krydderiblanding)

Bages i ca 15 min ved 200 grader.

image

Også lige et par billeder af det pyntede juletræ, det er pyntet med næsten udelukkende hjemmelavet julepynt, lavet af min mor, søster, Gustav og Marius, men også et par arvestykker som jeg sætter særlig stor pris på.

image

image

image

image

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

http://www.findsmiley.dk/da-DK/Searching/DetailsView.htm?virk=635140 http://www.findsmiley.dk/da-DK/Searching/DetailsView.htm?virk=635140