Mmmmm.. Hindbær roulade.
Written by Stine Stærdahl, Posted in Blog
Da jeg havde fået hamstret lidt for meget fløde til julen, og det skulle bruges til noget fornuftigt, blev det til en hurtig og nem hindbær roulade:)
250 g sukker
3 æg
125 g mel
1 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
Pisk sukker og æg luftigt. Bland mel,bagepulver, vaniljesukker og sigt det i æg og sukker blandingen. Vend det forsigtigt sammen.
Bred dejen ud på en bageplade med bagepapir, og bag den ved 190 grade i ca 8 min.
Løft bunden på bagepapiret og vend den straks over på sukkerdrysset papir. Tag forsigtig bagepapiret af bagsiden. Kan evt fugtes lidt.
Til fyldet skal du bruge:
150 g frosne hindbær
25 g sukker
1/4 vaniljestang
1/4 liter fløde som piskes til skum
Giv hindbær, sukker og vanilje et hurtigt opkog, lad det køle af og vend det forsigtigt i flødeskummet.
Smør hindbærskummet på bunden, og rul den sammen.
Kan evt pyntes med flødeskum, krymmel og nødder.
Dejlig dag til jer alle.
Hej!
Har lige bagt din roulade – er der ikke alt for meget sukker i? Synes bunden blev meget klistret og nærmest marengsagtig?
🙂 Anne
Hej Anne.
Jeg er ked af at høre at din oplevelse med rouladen ikke lever op til billede og forventning..
Mængden af sukker passer, og når jeg bager den bliver den en anelse klistret, men ikke marengs agtig.
Tænker om den måske er blevet pisket for længe?
Håber den kunne spises alligevel?:)
De bedste hilsner Stine
Hej Stine
Din roulade ser utrolig lækker ud og vil lave nogle, som sønnike kan dele ud af i skolen på hans fødselsdag på tirsdag.
Kan jeg lave den mandag aften eller bliver den for “smaddet”?
Bedste hilsner fra Anne-Mette
Hej AnneMette.
Jeg ville godt kunne finde på at lave den aftenen før.. Men jeg ville nok vente med pynten ovenpå:)
God fornøjelse med det, jeg må vist også snart få lavet mig sådan en omgang 🙂
De bedste hilsner Stine