Idylidyl

www.idylidyl.dk

fredag

26

december 2014

0

COMMENTS

Creme brulee.

Written by , Posted in Blog, Søde sager

image

Creme brulee kunne være et godt forslag til en nem nytårsdessert, eller bare som lidt lækkert her i juledagene.
Det tager ingen tid at lave creme brulee, men det skal forberedes i god tid.

4 1/2 dl fløde
50 g sukker
Korn fra 1 vaniljestang
2 bægre pasteuriseret æggeblommer

Ca 1 1/2 tsk sukker til drys inden flambering.

Varm fløden op til kogepunktet, og opløs sukker blandet med vaniljekorn deri.
Rør æggeblommerne sammen og hæld langsomt fløden over dem i en tynd stråle, imens der piskes let.

Hvis blandingen er blevet klumpet hældes den igennem en si inden den kommes i ovnfaste små skåle, eller forme.

Placer skålene i en dyb bradepande, og hæld vand ved til det når halvvejs op af skålene.

Bag dem i vandbadet ved 150 grader i ca 35 min

Køl cremen ned i køleskabet i ca 5-6 timer før servering ( eller brug fryseren hvis det skal gå hurtigt )

Når cremen er nedkølet og stivnet, drysses ca 1 1/2 tsk fuld sukker på hver enkelt, og flamberes med en dessert gasbrænder til sukkeret er dejlig karamelfarvet.

God fornøjelse, og god appetit..:)

torsdag

25

december 2014

0

COMMENTS

Glædelig jul.

Written by , Posted in Blog

image

Idylidyl.dk ønsker jer alle en glædelig jul:)

Vi vågnede i morges op til et snehvidt landskab, det var til stor glæde for mine børn ( -og mig selv )
Dagen i dag skal bruges på leg i sneen, og så en tur i køkkenet og afprøve et par opskrifter.

Rigtig god 1.juledag..

onsdag

24

december 2014

0

COMMENTS

Hønsesalat.

Written by , Posted in Blog, Skønne måltider

image

Lillejuleaften – Og julefreden har sænket sig over vores hjem.
Gaverne er pakket ind, træet er pyntet og julebordet er dækket.

Jeg glæder mig som altid til at tilberede julemaden i morgen, og bare tanken om and og hvad dertil hører får mine tænder til at løbe i vand.

Med julen hører som bekendt mange traditioner, og en fast juletradition som min mand har fået indført hos os, er hjemmelavet hønsesalat.

Hønsesalaten nyder vi til frokost juledag, og opskriften får du her:

120 g kogt trevlet kyllingekød
3 spsk cremefraiche
1 spsk mayonnaise
1/2 spsk sennep
Salt og peber efter smag
2 finthakkede champignon
15 g afdryppede asparges skåret i mindre stykker
60 g ærter

Bland først cremefraiche, mayonnaise, sennep salt og peber. Tilføj de øvrige ingredienser og vend det hele sammen.
Server hønsesalaten på et stykke ristet brød, og pynt med brøndkarse.

Jeg ønsker jer alle en fantastisk og glædelig jul:)

lørdag

20

december 2014

2

COMMENTS

Årets sidste marcipankonfekt.

Written by , Posted in Blog, Søde sager

image

Årets sidste marcipankonfekt er blevet produceret.. ( – eller det satser jeg i hvertfald på at det er. Hvis ikke det holder hele julen, må jeg i gang igen:) )

Marcipankonfekten på billederne er lavet af ren rå marcipan, nougat, mørk chokolade og diverse drys.

Om marcipanen skal blandes med noget, er en smagssag men mulighederne er mange.

Prøv evt med:

Citronsaft og finthakkede pistacienødder,
Kornene fra en vaniljestang
Lakridspulver
Lakridsstykker
Marinerede rosiner, blommer, svesker
Diverse alkohol
-og meget andet.

image

image

image

image

image

onsdag

17

december 2014

0

COMMENTS

Choko-karamelkugler.

Written by , Posted in Blog, Søde sager

image

Kun én uge til jul og forventningens glæde er stor:)

Jeg har ikke nået at lave halvdelen af de småkager og julekonfekt som jeg havde forestillet mig, men mon ikke vi får stillet vores “sult” alligevel:)

For et par dage siden lavede jeg choko-karamelkugler, de smager skønt af mørk chokolade, er bløde i konsistensen og så smelter de nærmest på tungen.

75 g sukker
2 spsk vand
2 dl fløde
200 g mørk chokolade

Lys chokolade til overtræk
2-3 fint hakkende parannødder til drys

Smelt sukker og vand i en gryde. Undgå at røre for meget i det.
Når sukkeret er gylden brunt, tilsættes fløden. Massen bruser op og bliver lidt klumpet, men varm den op igen og rør til karamellen er jævn.
Tag gryden af varmen, og smelt chokoladen i karamellen.
Stil choko-karamellen på køl i 3-4 timer, eller indtil choko-karamellen kan trilles til kugler uden de falder sammen.

Overtræk kuglerne med smeltet lys chokolade og drys med de hakkede parannødder.

image

søndag

14

december 2014

2

COMMENTS

“Tøm køleskabet” pizza.

Written by , Posted in Blog, Skønne måltider

image

I fredags fik vi ” tøm køleskabet” pizza .
Det er så dejligt at få tømt ud fra ugen der er gået, og samtidig stoppe spild af mad.

Køleskabet gemte: blomkål, grønne asparges, tomater, rød peber, oliven, mozzarella, bacon og løg.
Fra fryseren brugte jeg 2 engelskebøffer, de blev skåret tyndt, stegt let på panden i olie, tilslut overhældt med lidt soya og drysset med salt og peber.

Tomatsaucen bestod af 1 dåse flåede tomater, 2 fed hvidløg, godt med basilikum og lidt salt og peber.

Til dejen brugte jeg:

Opskrift til 4 pizzaer.

5 dl vand
1 dl mælk
50 g gær
10 g salt
3 spsk olivenolie
150 g rugmel
Ca 600 g hvedemel

Bland vand og mælk, og opløs gæren deri. Tilsæt salt, olivenolie og rugmelet.
Rør dejen godt sammen.
Tilsæt hvedemelet lidt af gangen til du har en blank og fin dej, der ikke klistre for meget. Stilles til hævning i 1 time
Del dejen i 4, og rul den tyndt ud, kom den evt i et tærtefad, lad dejen stå 15 min før fyldet kommes på.

Bag pizzaerne ved 250 grader i ca 12-15 min.

image

Bon appetit:) – Det fine tærtestativ er venligst udlånt af Butik Moulés i Østerhurup.

torsdag

11

december 2014

0

COMMENTS

Knækbrød med havsalt.

Written by , Posted in Gode brød

image

Ca 50 stk.

10 g gær
4 dl vand
1spsk honning
1 spsk kokosolie
1tsk salt
2 spsk sesamfrø
40 g bygflager ( eller evt havregryn )
140 g rugmel
Ca 300 g hvedemel ( dejen skal være let klistret)

Havsalt til drys
1 pisket æg til pensling

Opløs gæren i vandet, og tilsæt honning, kokosolie, salt, sesamfrø, bygflager og rugmel. Rør det godt sammen, og kom hvedemelet ved lidt af gangen.

Lad dejen hæve et par timer inden brug.

Dejen rulles tyndt ud på et stykke meldrysset bagepapir, og skæres eller udstikkes i ønskede størrelse og form.
Pensel knækbrødene med et pisket æg blandet med lidt vand, og drys med havsalt.

Bages ved 200 grader i ca 7-8 min

image
Opbevar knækbrødene i en lufttætbeholder, så kan de holde sig sprøde længe.
Nyd dem med ost, som tilbehør til fx pesto og hummus, eller brug dem til pynt som vist på billedet:)

onsdag

10

december 2014

0

COMMENTS

Appelsinmarmelade med ingefær og vanilje.

Written by , Posted in Blog, Søde sager

image

Jeg har nogle helt klare ideer om hvad vi i min familie, skal hygge os med af lækkerier i julen, og én af dem er appelsinmarmelade.
Jeg er egentlig ikke den store marmelade spiser, men i små mængder på fx en kiks med ost, som tilbehør på en brunchtallerken eller på en Friskbagt bolle går det rent ind.

Marmeladen er grov og rustik, men den kan blendes helt fin hvis man ønsker.

Du skal bruge:

4 søde appelsiner
Ca 1 tsk fint hakket frisk ingefær
Korn fra 1 vaniljestang
125 g sukker
1/2 dl vand
1/2 tsk syltepulver blandet med 1 spsk sukker

Skræl skralden af, på 2 af appelsinerne med en kartoffelskræller, undgå at få for meget af det hvide med.
Skær skralden i tynde strimler.

Pil skralden af de sidste appelsiner, og skær alle appelsinerne ud i tynde skiver. ( også her skal du helst undgå det hvide på appelsinen)

Kom appelsiner, appelsinskral ingefær, vaniljekorn, sukker og vand i en lille gryde, og kog det ved høj varme under omrøring i ca 15 min. Tilsæt evt lidt ekstra vand.
Bland syltepulver med sukker, og lad det koge med i ca 2 min.

Når marmeladen er færdig, hældes den på atamon skyllede sylteglas med tætsluttende låg.

image

Syltede nødder, syltet ingefær og noget så simpelt som karamel lavet på kogt kondenseret mælk er også på min “to do liste” inden jul:)

søndag

7

december 2014

0

COMMENTS

Flødekarameller med knas.

Written by , Posted in Blog, Søde sager, Sponsoreret

image

Julede og rustikke flødekarameller med knas, som der kan varieres lige som man lyster. Jeg har i denne version brugt groft hakkede mandler, hvid chokolade, guldstøv og crispearls fra CALLEBAUT.

Til flødekaramellen skal du bruge:

35 g smør
50 g honning
250 g sukker
2 1/2 dl fløde
Et drys salt

150 g tempereret og smeltet mørk chokolade til overtræk

Drys:
En håndfuld ristede og groft hakkede mandler
2-3 spsk crispearls
Guldstøv
10 g hvid chokolade, hakket eller i spåner

Rør alle ingredienserne til flødekaramellen sammen i en gryde, og varm det langsomt op til 121-122 grader, rør jævnligt i gryden.

Når karamellen har nået de 121-122 grader hældes det ud på et stykke bagepapir som er drysset med de ristede mandler.
Imens karamellen køler ned, smeltes de 150 g mørk chokolade af god kvalitet, jeg har brugt en mørk chokolade fra CALLEBAUT. Smør chokoladen ud over karamellen, og drys med crispearls, hvidchokolade og guldstøv.

Når chokoladen er stivnet skæres Karamellen ud i passende størrelser. Kan med fordel opbevares i køleskab, med bagepapir imellem, så karamellen ikke klistre sammen.

( Guldstøv kan bla. købes HER )

Indlægget indeholder affiliate links

torsdag

4

december 2014

0

COMMENTS

Vaniljekranse.

Written by , Posted in Søde sager

image

En meget let og simpel opskrift på sprøde vaniljekranse fra mig til dig:)

500 g koldt smør
400g hvedemel
100 g mandelmel
250 g sukker
Korn fra 2 vaniljestænger
1 æg

Skær smøret i mindre stykker og rør det jævn sammen med hvede og mandel mel.
Bland vaniljekorn og sukker godt sammen. Rør det i smør og mel blandingen, og tilsæt ægget som det sidste. Del evt dejen i mindre portioner og stil den i køleskabet et par timer før brug.

Kør dejen igennem kødhakkerens stjernekageplade ( hvis sådan én haves)
Skær passende stykker, og saml til en krans.

Bages i ca 7-8 min ved 180 grader.

tirsdag

2

december 2014

0

COMMENTS

Juletræer og vanilje hjerter.

Written by , Posted in Blog, Sponsoreret

image

Jeg elsker når julen nærmer sig, for så er det endnu engang tid til at lave marcipankonfekt i lange baner.
I år tyvstartede jeg for at forberede julede blogindlæg til jer, og jeg har allerede lavet disse variationer op til flere gange:)

Juletræer.

100 g marcipan
2-3 spsk. Citronsaft
10 g hakkede usaltede pistacienødder
5 g fint hakket kokos eller kokospulver

Bland marcipan, citronsaft og det meste af de hakkede pistacienødder ( gem lidt til pynt)

Rul marcipanen ud og udstik dine juletræer.

Smelt og temperer chokoladen, og overtræk juletræerne deri.

Drys med hakkede pistacienødder og kokos

Vanilje hjerter.

100 g marcipan
Kornene fra 1 hel vaniljestang
1 spsk flormelis

Lys chokolade til overtræk
Hvid chokolade til pynt

Bland halvdelen af vaniljekornene med flormelis, og ælt det i marcipanen.
Rul ud og udstik dine hjerter.

Smelt og temperer den lyse chokolade, og overtræk hjerterne deri.
Smelt og temperer den hvide chokolade og rør de sidste vaniljekorn i.
Kom den smeltede chokolade i en sprøjtepose ( eller en lille frysepose) klip et hul og pynt hjerterne med den fine prikkede chokolade.

Usaltede pistacienødder kan købes HER

Indlægget indeholder affiliate links

mandag

1

december 2014

0

COMMENTS

Honningkager part 2.

Written by , Posted in Søde sager

image

Ih ha.. 1. Søndag i advent allerede, håber I har haft en god én af slagsen:)
Som lovet får I her en opfølgning på mit honningkage projekt.

Jeg var spændt på om det ville lykkes, så jeg har i første omgang kun lavet det halve af dejen.

Den ret hårde dej skar jeg i små stykker inden den blev blandet med de øvrige ingredienser.

Og resultatet ser i her:

image

De 4 små honning hjerter på billedet er blevet fredet, og skal bare ligge og pynte hele December måned:)

Resten af dejen vil jeg røre sammen én af dagene, og så forsøge mig ,med et honningkagehus.

søndag

30

november 2014

0

COMMENTS

Hummus.

Written by , Posted in Blog, Skønne måltider

image

Hvis du ikke har lavet hummus før, kan jeg kun råde dig til at gøre det:) Det smager skønt, er super sundt og så er det forholdsvis hurtig lavet.

Jeg kan især godt lide hummus sammen med avocado og æg, men også som på billedet – med ristet flüte og tomatsalat.

Hummus:

250g kikærter

2 pressede fed hvidløg
1/2 finthakket frisk chili
Salt og peber
10-15 blade frisk basilikum-fint hakket
1 spsk olivenolie

Aftenen før du vil lave din hummus ligger du kikærter i koldt vand. De skal stå i blød i 10-12 timer.
Dagen efter koger du kikærterne i rent vand i ca 35 min. Gem lidt af kogevandet til at fortynde med.

Blend kikærterne til en jævn masse, og fortynd undervejs med kogevandet til du opnår den ønskede konsistens.
Rør krydderierne i og olivenolien i, smag til med salt og peber.

God fornøjelse, og god weekend..

tirsdag

18

november 2014

0

COMMENTS

torsdag

13

november 2014

0

COMMENTS

Hjemmelavede trøfler.

Written by , Posted in Blog, Søde sager

image

Jeg har bagt en chokoladekage kun med det formål at fryse den ned, og bruge den til trøfler og træstammer:)
Chokoladekagen har jeg delt i poser a 400 g så det er hurtigt lige at tage dem op og røre noget trøffeldej sammen.

Jeg har brugt denne opskrift på chokoladekage:

150 g smeltet smør
625 g sukker
4 æg
6 dl kærnemælk
600 g mel
3 tsk vaniljesukker
2 tsk natron
100 g usødet cacao

Pisk sukker og æg til det er let og skummende, tilsæt det smeltede smør, og pisk videre. Tilsæt kærnemælk.
Bland mel, vaniljesukker,natron og cacao og sigt det ned i blandingen, rør kun lige til melet er forsvundet.

Bag kagen i ca 40 min ved 180 grader
Når kagen er afkølet, deles den i 400 g stykker, og fryses ned til den skal bruges.

Trøfler:

400 g chokoladekage
150 g light neutral flødeost
Ca 70g flormelis
1/2 flaske rom essens/aroma (smag dig evt frem)

Smuldrer kagen i en skål, og rør flødeosten i.
Tilsæt flormelis og rom essens og rør det hele godt sammen.
Der skal ikke røres længe når flormelis er kommet i, så risikerer du at dejen bliver for tynd.

Formes til små trøfler og trilles i kokosmel eller krymmel.

God dag:-)

http://www.findsmiley.dk/da-DK/Searching/DetailsView.htm?virk=635140 http://www.findsmiley.dk/da-DK/Searching/DetailsView.htm?virk=635140
http://www.findsmiley.dk/da-DK/Searching/DetailsView.htm?virk=635140