Idylidyl

www.idylidyl.dk

onsdag

5

november 2014

0

COMMENTS

Græskar-kartoffelsuppe.

Written by , Posted in Blog, Skønne måltider

image

Aftensmaden i går, var en af de billige af slagsen:)
Max 30kr har jeg brugt på at lave denne skønne suppe med tilbehør.. og så er der mere end nok til en aften mere.
Den mætter dejligt, er super sund og også et hit hos børnene.

Græskar-kartoffelsuppe.

Ca 800 g renset hokkaido græskar i tern (gem kernerne)
5 mellemstore kartofler i tern
2 hakkede løg
4 fed hvidløg
1/2 apache chili fint hakket
2 liter vand
1 hønsebouillon terning
Salt og peber
Kokos olie
Ca 1 dl fløde

Svits løg og hvidløg i 1-2 spsk kokosolie. Tilsæt græskar, kartoffel, bouillon, chili, salt og peber og kom vandet ved. Lad det småkoge til græskar og kartofler er helt møre.
Hæld kogevandet fra, og gem den til at fortynde suppen med.
Blend græskar og kartofler, og hæld kogevandet ved til den ønskede konsistens opnåes. Tilsæt fløde, og giv et kort opkog.

Ristede græskarkerner:

Rist kernerne på i første omgang en tør pande, drys med lidt salt og paprika. Når kernerne er blevet gyldne, dryppes der med lidt oliven olie. Rist videre et par minutter.

Brød til suppen:

3 dl vand
20 g gær
1 spsk oliven olie
1 tsk salt
200 g hvedemel
125 g rugmel

1 stor tomat i små tern
1 fed hvidløg
1 spsk olie
60 g revet ost

Opløs gæren i vandet og tilsæt olie og salt. Komme melet ved, og ælt dejen godt igennem.
Stil dejen til hævning i en god time

Form dejen til et brød, eller kom det i en form.
Bland tomat, hvidløg, olie og ost og kom det oven på brødet.

Bages ved 250 grader i ca 10-15 min, hold øje med det ikke bliver brændt.

Server suppen med de ristede græskarkerner og stegt bacon:)

søndag

2

november 2014

0

COMMENTS

Vintersalat.

Written by , Posted in Blog, Skønne måltider

image

Salaten her, lavede jeg i går som tilbehør til grillet roastbeef og bagte kartofler.
Den smagte skønt, og var dejlig mættende.

Du skal bruge:

1/2 blomkål i store buketter
3 gulerødder
1 lille squash
1 håndfuld ristede og groft hakkede mandler

Skær blomkålsbuketter, gulerødder og squash i tynde skiver.
Dryp lidt olivenolie over.
Grill grøntsagerne til de har fået farve og er blevet møre.

Bland det hele i en skål, og hæld dressing over

Dressing:

1 håndfuld persille
1 fed hvidløg
1/2 dl olivenolie

Hak persille og hvidløg fint, og bland det i olien.

Server salaten lun..

God søndag!

lørdag

1

november 2014

0

COMMENTS

Frøsnappere.

Written by , Posted in Blog, Gode brød

image

Herhjemme bruges frøsnapperne i madpakken, som eftermiddagsmad eller bare en hurtig snack. Frøsnapperne er lavet på en alm bolledej, og er derfor ikke så fede som andre kan være. God weekend, og god fornøjelse:)

5 dl vand
50 g gær
30 g smeltet smør
1 1/2 tsk salt
40 g maltmel( kan undlades)
125 g rugmel
Ca 450 g hvedemel

Opløs gæren i vandet, og tilsæt salt og det smeltede smør.
Kom malt og rugmel ved og tilsæt hvedemelet lidt ad gangen.
Dejen skal ikke være alt for klistret.

Lad dejen hæve en god times tid.

Fyld:
175 g revet god ost
3-4 tsk pesto
Et drys chili
Salt/peber

Bland alle ingredienserne

image

Rul dejen ud til en rektangel og fordel fyldet der på.
Fold først 1/3 ind mod midten, og gør det samme modsat.
Skær ca 2 cm brede stykker ud, træk lidt i dem og giv stykket et vrid eller to.
Lad frøsnappere efterhæve 20 min, pensel dem med sammenpisket æg, og drys med birkes og sesam.

Frøsnapperne bages i ca 10-12 min ved 200 grader..

tirsdag

28

oktober 2014

4

COMMENTS

Honningkager part 1.

Written by , Posted in Blog

image

En lille måned, så er der tid til julehygge og jeg vil for første gang prøve at bage Honningkager.
Har du lyst til at bage med?

Jeg har store forventninger til at det lykkes for mig..I hvertfald er dejen nu sat til hvile i køleskabet, hvor den skal stå den næste måneds tid.

Opskriften har jeg fra Theresa Maria Jessings “Julebogen” og jeg har fået lov til at dele opskriften med jer:)

Første del af opskriften er meget enkelt. Den kræver kun 2 ingredienser, men til gengæld er det hårdt arbejde at få det hele æltet sammen. Jeg æltede først dejen på røremaskinen, men da det begyndte at lyde anstrengende for maskinen, æltede jeg resten i hånden.

Theresa foreslår at man deler dejen op i to, og det gør jeg også.

Fordej:

1 kg honning
1 kg hvedemel

Når dejen er æltet godt og grundigt sammen opbevares den i køleskabet i en skål med låg, indtil den skal bruges.

3 dage før honningkagerne skal bages, laves kagedejen:

Fordej
20 g potaske
4 æggeblommer
10 g kanel
10 g ingefær
10 g knuste nelliker

Potasken røres ud i æggeblommerne og blandes sammen med fordejen og de andre ingredienser.
Ligesom med fordejen kan det her være en god ide at dele dejen op i to.
Sæt dejen tilbage på køl.

På store honningkage-bage-dag ruller du dejen ud i minimum 4 mm tykkelse ( hvis det er til et honningkagehus 5mm)

Kagerne bages 8-10 min ved 180 grader.
De færdig bagte kager opbevares de næste par dage i en lufttæt beholder i køleskabet ( evt med et vådt klæde omkring)
Pyntes med smeltet chokolade, krymmel, glansbilleder m.m

God fornøjelse og hvis du bager med, så mail mig endelig et billede af de færdige honningkagerne, så laver jeg et samlet indlæg med resultaterne omkring 1 dec:)

For et par dage siden udkom endnu en julebog af Theresa Maria Jessing

image

Omslaget udstråler så meget hygge, hjertevarme og idyl, og jeg er sikker på at indholdet gør det samme.
Bogen kan bla. købes direkte hos theresa på theresa@sortlakrids.dk og hos www.saxo.com

mandag

27

oktober 2014

0

COMMENTS

Lidt at lune sig på..

Written by , Posted in Blog, Grønvang, Søde sager

image

Bloggen har stået stille de sidste par uger, for oven på en dejlig efterårsferie i sommerhus i Øster Hurup, har vi haft travlt med at sætte skurvognen i stand.

Den søde juletid nærmer sig og skurvognen skulle gerne være klar til åbning.

Der er åbent hos Idylidyl fra søndag d.23 nov og de efterfølgende søndage frem til jul fra 10-16.
Der vil være salg af danske og franske loppefund, juledekorationer, julepynt, juletræer, pyntegrønt M.M
Håber vi ses..:)

image

Skurvognen er nu malet hvid indvendig, og blevet pyntet med den fineste lyskæde. Nu venter alt det sjove, med indretning af butikken.

image

Til slut Lidt inspiration til En varm drik at lune sig på.
Smelt en klump god mørk chokolade ( ca 7-10 g) i et glas kogt mælk, og server med flødeskum på toppen. (Støb evt dine rester af smeltet chokolade i små forme, og gem dem til formålet:) )
Det smager helt fantastisk, og kan slet ikke sammenlignes med pulver cacao.

fredag

10

oktober 2014

0

COMMENTS

Ovnbagte rødspættefileter med rodfrugter, persillepesto og citronsmør.

Written by , Posted in Blog, Sponsoreret

image

Jeg fik idag leveret 7 store og friske rødspættefileter fra Skagenfood

Skagenfood sponsorerer madbloggerudfordringen 4, som jeg denne gang har tilmeldt mig. For mere information om madbloggerudfordringen klik HER

image

Inden jeg fik leveret rødspættefileterne, havde jeg bestemt mig for, at uanset hvilken slags fisk der dukkede op på mit dørtrin , skulle størstedelen af de øvrige ingredienserne findes i min køkkenhave, og at retten skulle være en ret man har lyst til at lave når der er efterår.
Og således blev det til:

Ovnbagte rødspættefileter med rodfrugter, persillepesto og citronsmør.

image

4 personer

4-6 rødspættefileter
12-15 små kviste citron timian
1 citron

Persillepesto:
Et bundt persille ca 40 g
50 g mandler
1 dl olie
2 spsk citronsaft
1 fed hvidløg

Salt og peber

Kom alle ingredienserne i en minihakker og hak det til en jævn masse.
Smag til med salt og peber

image

Citronsmør:

125 g smør
Revet skal fra 1 citron
1 spsk citronsaft
1/2 tsk havsalt

Smøret blandes med de øvrige ingredienser og formes til små kugler med to teskeer, sættes på bagepapir og stilles på køl indtil brug.

Bagte rodfrugter:

6 store rødbeder
15-20 små gulerødder
2 rødløg
Olivenolie
Havsalt

Skær rødbederne i mindre stykker, og halver evt gulerøddene alt afhængig af størrelsen og vend det med lidt olivenolie- gerne hver foreslog, så rødbeden ikke smitter af på gulerødderne. Drys med havsalt
Skær rødløgene i tyndestrimler.
Bag først rødbeder og gulerødder i ca 45 min ved 200 grader, kom de tynde strimler rødløg ved og bag videre i ca 10 min.

image

Bag samtidig rødspættefileterne med et par klatter citronsmør og 2 skiver citron, på et stykke bagepapir i ca 10-12 min

image

Anret evt som vist på billedet:)

tirsdag

7

oktober 2014

0

COMMENTS

Æblemarmelade.

Written by , Posted in Blog, Søde sager

image

Æblemarmeladen her, smager skønt på brød, men kan også bruges på både pandekager, vafler, ost og oven på skyr eller yogurt.
Opskriften har jeg fået af min tidligere kollega Jonna, og jeg har fået lov til at dele den med jer:) Jeg skriver opskriften som jeg laver den.

image

3 kg æbler skåret i både
Saft af 1 citron
3 dl vand
Korn af 1 vaniljestang
500 g sukker ( i opskriften står der 1-1 1/4 kg, men mine æbler var dejligt søde så jeg brugte kun 1/2 kg)
1 tsk strøget syltepulver

Æbler uden skræl, bliver jo som bekendt lynhurtig brune. Så for at undgå at marmeladen bliver helt brun ( ja, det har jeg prøvet;-) ) så starter jeg med at bringe vand og citron i kog, og efterhånden som æblerne bliver skrællet og skåret i både, kommer jeg dem i det kogende vand. Denne proces skal dog gå lidt hurtigt:) Når alle æbler er kogt møre tilsættes korn fra vaniljestang og sukkeret. Lad marmeladen koge i ca 10 min. Tag gryden fra varmen, og bland syltepulveret i:) blend evt marmeladen, hvis ikke du vil have klumper.

Kom marmeladen på skoldede glas.

image

lørdag

4

oktober 2014

0

COMMENTS

Friskbagt franskbrød.

Written by , Posted in Blog

image

Weekend er lig med hygge og tid til Friskbagt franskbrød.
Opskriften her er lavet kun på hvedemel, men kan nemt varieres med grovere meltyper. Dejen skal være lidt klisteret, og især hvis der er brugt grovmel.
Brødet er også rigtig godt i dagene efter det er bagt, og smager også skønt ristet.

2 franskbrød

5 dl vand
50 G gær
50 g smeltet smør
1 1/2 tsk salt
1 spsk sukker
Ca 650 g hvedemel
Blå birkes og sesam

Opløs gæren i vandet, og tilsæt smeltet smør, salt og sukker. Kom melet ved lidt ad gangen, og ælt dejen godt. Jeg lod den ælte i røremaskine i ca 5 min ved høj hastighed.
Stil dejen til hævning et lunt sted i en times tid.

Del dejen i to, og kom den i forme beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i 30 min.
Pensel med sammenpisket æg, og drys først med sesam, og derefter rigeligt med blå birkes.
Skær evt et par snit i brødet inden bagning, og drys med en smule mel.

Bages i 10 min ved 250 grader, skru ned til 200 grader og bag videre i ca 10 min eller til brødet er gennembagt.

Smager især skønt imens det stadig er lunt..

image

Mit tallerkenrække maleprojekt fra sidste weekend er nu færdigt, og min spisestue er endelig ved at være fuldendt.

image

image

Et nyt gammelt vitrineskab er også flyttet ind:)

image

God fornøjelse hvis du giver dig i kast med franskbrødet, og god weekend:)

onsdag

1

oktober 2014

0

COMMENTS

En himmelsk mundfuld..

Written by , Posted in Blog, Søde sager, Sponsoreret

image

I fredags kom posten med en dejlig overraskelse…En kasse fuld af det lækreste chokolade, toppings og tilbehør fra mit favorit chokolade brand nr 1.. CALLEBAUT.
Og hvor var det perfekt timet, for jeg havde netop drømt om at lave karamelliseret hvid chokolade.

image

Det kostede et par mislykkede forsøg, før chokoladen blev som den skulle være, men det var det hele værd, for resultatet smagte himmelsk..
Det meste af det karamelliserede chokolade blev bare spist, mens andet blev smeltet i kogt mælk, og nydt med en klat flødeskum på toppen. Aldrig før har jeg smagt så god en kop varm chokolade:)

image
Næste gang vil jeg komme lidt lakridspulver eller havsalt i den karamelliserede chokolade

Jeg har studeret og afprøvet flere forskellige fremgangsmåder for karamelliseret hvid chokolade, og fundet frem til en metode der fungerer for mig.

Smelt en mængde hvid chokolade af god kvalitet ( jeg har brugt Single Origin Velvet fra CALLEBAUT )i en ildfast skål, eller glas. Jeg smeltede mindre portioner af gangen, ca 100 g.
Smelt chokoladen i ovnen ved 120 grader, ikke varmluft, og rør i chokoladen hver 8-10 min.
Efter ca 45 min er den hvide chokolade dejlig karamelfarvet.

Undervejs i processen smelter chokoladen, for derefter at blive hård, så klumpet, så hård igen, og tilsidst flydende og helt perfekt.
Skulle det kikse så smid endelig ikke det mislykkede forsøg ud, det smager stadig skønt!

Lad det køle ned til 29 grader inden du evt kommer det i en chokoladeform..

Indlægget er sponsoreret.

lørdag

27

september 2014

0

COMMENTS

Sprøde cookies.

Written by , Posted in Blog, Søde sager

image

Smagen af disse cookies minder mig om den søde barselstid.
Da vi kom hjem for 2 år siden fra sygehuset, med en 4 timer gammel Frederikke, kom vores dejlige venner Fam. Dalsgård på barselsbesøg. Med sig havde de skønne barselsgaver og en kurv fuld af frisk bagte boller og kagerdåser fyldt med sprøde cookies. Det var så dejlig en overraskelse.

Friskbagt hjemmebag var den bedste gave at få, med de mange barselsbesøg i vente.

Opskriften på de lækre cookies har jeg fået lov at dele med jer.

Ca 70 stk

200 g Margarine
230 g sukker
1 æg
230 g mel
1/2 tsk natron
70 g hakket mørk chokolade
70 g hakket hvid chokolade

Margarine, sukker og æg piskes til en jævn masse. Mel og natron blandes og sigtes i dejen, rør kun til melet lige er optaget i massen, og tilsæt det halede chokolade.

Form dejen til små kugler på størrelse med en 10 krone og tryk dem let flade.

Bages ved 200 grader i ca 8-10 min.

God fornøjelse og god lørdag:)

lørdag

27

september 2014

0

COMMENTS

Efterårshygge og weekend

Written by , Posted in Blog

image

Ovenpå en travl uge, startede vi i dag weekenden med friskbagte boller, varm cacao med flødeskum og gammeldags æblekage. Vi har endelig en weekend uden de helt store planer, så der skal slappes af, hygges med gode venner og så har jeg en stor gammel tallerkenrække jeg skal have malet hvid og hængt op.

image

De fleste af vores møbler har efterhånden fået en omgang hvid maling, og næsten alt hvad vi havde af nyt, er blevet skiftet ud med gammelt.

image

Jeg nyder efteråret.. Det er som om kaffen smager bedre, og lysten ( og tiden ) til at indrette og hygge er vendt tilbage. (Det eneste minus er bare at der bliver længere imellem de gode loppemarkeder, så lysten til forår og sommer vender hurtigt tilbage:))

Et gammelt lammeskind fundet på loppermarked sidste weekend.

image

Stilleben med smukke hortensia, og danske og franske loppefund.

image

Jeg ønsker jer alle en skøn weekend:)

søndag

21

september 2014

0

COMMENTS

Boller..

Written by , Posted in Blog, Gode brød

image

Bollerne her er dejligt bløde, og også rigtig gode dagene efter de er bagt. Jeg bager dem hver uge til børnenes madpakker, og det er også dem der bliver bagt når vi holder fødselsdag.
Jeg har egentlig aldrig været den bedste bollebager, men med gode råd fra hist og her er det lykkes mig at lave en opskrift på boller som der bliver god hver gang.
Er dog ret sikker på at resultatet bliver bedst hvis dejen bliver rørt og æltet i en røremaskine.

Bløde boller.

65 g smør
6 dl mælk
50 g gær
100 g groft rugmel
5-10 g salt
Ca 700 g hvedemel

Smelt smør i en gryde, og lun mælken deri.
Opløs gæren i smør/mælke blandingen, og tilsæt rugmel plus salt.
Kom hvedemelet ved lidt ad gangen, og ælt dejen rigtig godt sammen. Jeg bruger røremaskinen, og ælter på høj hastighed i min. 5 min. Dejen skal været let klisteret, men ikke så klistret at bollerne falder sammen. Stil dejen til hævning i en times tid.
Slå dejen ned og form bollerne, lad dem efterhæve 30-45 min.
Drys evt bollerne med mel inden de bages ved 200 grader i ca 10 min.
Læg evt et viskestykke over bollerne lige efter de er kommet ud af ovnen, det gør bollerne dejligt bløde:)

God fornøjelse:)

fredag

19

september 2014

0

COMMENTS

Idylidyl på Instagram.

Written by , Posted in Blog

Må jo nok erkende at jeg får opdateret Min Instagramprofil meget mere end jeg får opdateret bloggen. Det er bare så nemt lige at poste et billede på Instagram, og så videre i teksten. Men derfor skal I ikke snydes, den sidste måneds billeder fra Instagram kommer her:

image

image

image

image

I kan finde Idylidyl på Instagram lige HER

torsdag

18

september 2014

2

COMMENTS

Pæretærte.

Written by , Posted in Blog

image

Vores pæretræ i haven er lige nu fyldt med skønne pære der må og skal bruges til noget fornuftigt. De fleste bliver bare spist som de er, mens andre snart skal syltes, og så var der lige 2 der røg i en gang pæretærte.. Opskriften får Du her:

65 g smør
200 g sukker
2 æg
300 g hvedemel
2 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
2 dl mælk

2 store pærer i skiver eller tern

Smelt smøret, og pisk i mens sukker og æg til en luftig masse. Tilsæt den smeltede smør under omrøring.
Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i en skål, og sigt det i æggemassen.
Hæld mælken ved, og rør til dejen er ensartet. Der må ikke røres for længe.

Kom dejen i en form, og tilsæt de friske pærer.

Bages ved 200 grader i ca 20-25 min

Pæretærten smager skønt som den er, men bliver endnu bedre med lidt vaniljecreme til.

Vaniljecreme:

1 dl piskefløde
1/2 dl cremefraiche
3 spsk flormelis
1 tsk vaniljesukker

Pisk fløden til let skum, vend cremefraiche, flormelis og vaniljesukker i.
Sæt vaniljecremen på køl indtil servering.

God fornøjelse, og god dag:)

mandag

15

september 2014

0

COMMENTS

Naked cake.

Written by , Posted in Blog, Søde sager

image

Jeg har længe været fascineret af disse “naked cakes” som de så fint hedder..
Tror det må være det lidt vintage agtige og romantiske look der fanger mig.
– I weekenden lavede jeg min første naked cake til min datters 2 års fødselsdag, og er ganske tilfreds med resultatet.

Opskriften får I her:

Bunde:
Jeg lavede dobbelt portion og fik 4 x 18 cm bunde og 4 x 12 cm bunde, men det afhænger helt af hvor tykke bunde du skærer.

185 g sukker
6 æg
60 g smør
200 g hvedemel
1 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker

Smelt smør og Pisk sukker og æg luftig. Rør det smeltede smør ved.

Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker, og si det i æggemassen. Rør det hurtigt sammen, uden at røre for længe.

Hæld dejen i form og bag i ca 20-25-30 min alt afhængig af størrelsen på springform eller kagering.

Lad kagerne køle af, og skær dem forsigtigt til bunde.

Fyld:

Hvid chokolade frosting

100 g hvid chokolade
1dl flormelis
100 g blød smør

Smelt den hvide chokolade over vandbad, og lad den køle ned. Pisk imens flormelis og smør til en luftig masse.
Hæld den afkølede chokolade ved lidt ad gangen og pisk blandingen godt sammen.

Blåbærkompot
300 g frosne blåbær
100 g sukker
Korn fra 1/2 vaniljestang

Kog blåbær, sukker og vanilje i ca 5 min, eller til komplotter har den ønskede konsistens – afkøles før brug

1/2 liter fløde

Smør alle bunde (pånær dem der skal bruges til top på hver etage) med først blåbærkompot, og derefter chokoladefrosting.

Pisk fløden til skum, og byg kagen op med flødeskum imellem hvert lag. Der må godt vælte lidt flødeskum ud over kanten, det kan skrabes væk med en kniv som jeg har gjort på min, eller blive som det er for et lidt andet look.
Jeg trykkede et sugerør ned i midten på hver etage af kagen, for at holde lagene sammen.

Drys kagen forsigtig med sigtet flormelis, og pynt med friske blomster og bær. Jeg brugte små lyserøde roser fra haven (som minder mig om mine egne fødselsdage som barn) , hornvioler og blåbær.

Drys bær og blomster med lidt sigtet flormelis til slut.

image
Rigtig god fornøjelse..

http://www.findsmiley.dk/da-DK/Searching/DetailsView.htm?virk=635140 http://www.findsmiley.dk/da-DK/Searching/DetailsView.htm?virk=635140
http://www.findsmiley.dk/da-DK/Searching/DetailsView.htm?virk=635140 Warning: Parameter 1 to W3_Plugin_TotalCache::ob_callback() expected to be a reference, value given in /hsphere/local/home/stinesb/idylidyl.dk/wordpress/wp-includes/functions.php on line 3328