Pandekage-kage.
Written by Stine Stærdahl, Posted in Blog, Søde sager
Pandekage-kagen, også kaldet crepecake tager nogle timer at lave. Men pandekagerne dertil kan laves dagen før,eller laves og fryses ned når det passer.
Opskriften giver ca 30 pandekager.
Pandekager:
6 dl mælk
4 dl fløde
10 æg
100 g sukker
400 g hvedemel
Bland alle ingredienser i en skål, og lad dejen hvile i køleskabet i en halv time inden brug.
Steg pandekagerne på begge sider til de er let gyldne.
Creme:
6 past. æggehvider
335 g sukker
400 g blød smør
2 tsk vaniljesukker
4 spsk Nutella
Rør past. Æggehvider og sukker sammen over vandbad indtil sukkeret er opløst.
Rør derefter blandingen til marengs på en røremaskine. Marengsen skal kunne danne stående toppe.
Skift piskeriset på røremaskinen ud med dejspaden, og rør det bløde smør i lidt efter lidt. Der må ikke røres for længe, for så skiller blandingen.
Rør ved håndkraft nutella og vaniljepulver i marengs-smør blandingen, og cremen er klar til brug.
Smør ca. 1 spsk creme imellem hver pandekage. Overskydende creme kan smøres på siderne.
Lav evt dobbelt portion af cremen, og smør hele pandekage-kagen op med den.
Drys med flormelis og pynt med friske bær.
God weekend:)