Idylidyl

www.idylidyl.dk

mandag

31

marts 2014

0

COMMENTS

Rabarberis og sirup.

Written by , Posted in Blog, Søde sager

image

Er bange for at mine rabarber ikke når at vokse sig store i år.. det er bare alt for fristende at trække de smukke røde stilke op af jorden.
I weekenden blev 300 g rensede rabarberstilke skåret i mindre stykker og lavet til rabarberkompot. 1/3 del kom i isen, og resten blev til rabarbersirup.

Det smagte så skønt af sommer og sol.

image

300 g rabarber renset og skåret i små stykker
200 g sukker
1/2 vaniljestang ( jeg brugte en polynesisk)

1 dl vand

image

Kom rabarber og sukker i en gryde, og varm det langsomt op.
Skrab vaniljekornene ud på et skærebræt og bland dem med lidt sukker. Kom både vaniljekorn og resten af vaniljestangen op i gryden. Lad det småkoge under omrøring i ca. 10 min eller til rabarberne er helt møre. Tag 1/3 fra til isen, og køl det ned. Lad resten koge lidt videre, og tilsæt vandet. Tag gryde af varmen når massen har opnået den ønskede tykkelse. Jeg lod det ca. koge videre i 7-8 min.

Hæld massen igennem en si, for at sortere alt fyldet fra rabarberkompotten fra, og du har nu den fineste røde rabarbersirup. ( der bliver ca 1 1/2 dl sirup )

Til isen brugte jeg:

6 past. æggeblommer
150 g sukker
4 dl fløde
1 dl letmælk
1\2 vaniljestang
Ca 100 g blendet rabarberkompot

Æg og sukker piskes let og luftigt. Skrab vaniljekornene ud på et skærebræt, og bland kornene med lidt sukker.
Tilsæt fløde, mælk, vaniljestang og den blendede rabarberkompot, og pisk det hele godt sammen. Jeg kørte isen ca. 1 time på ismaskine , og kom den derefter i fryseren til næste dag.

image

image

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

http://www.findsmiley.dk/da-DK/Searching/DetailsView.htm?virk=635140 http://www.findsmiley.dk/da-DK/Searching/DetailsView.htm?virk=635140